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Notice of the deadline for old 5GHz 
(J52) application: May 31, 2008 

 
Back in May16, 2005, the law regarding frequency change of 5GHz low power data communication system 

(Article 2-1-19-3) was changed.  Since then, it was still possible to apply the change of the J52 certification 

(frequency range of 5.17, 5.19, 5.21, and 5.23GHz) by fulfilling the necessary requirement, however it will be 

totally terminated in May 31, 2008.  Therefore, there will be no new application (even the modification by 

software) accepted for J52 after the above date anymore. 

 

We, DSP Research Inc., hereby announcing to all our customers that we will be accepting the ｈapplication 

of only new 5GHz frequency range starting from May 01, 2008, to avoid the complication procedure in 

certification process.  Also, the certification of modifying by software of J52 will be terminated in April 30, 2008. 

Please be aware of following matters if you are applying a petty modification, such as additional antenna filing, 

after the above dead line date (accept until April 30, 2008). 

 

1. In case of already approved radio equipment or facility with J52 applied for filling additional antenna, you will 

be required to file two application forms.  One is to revoke the old J52 from the equipment or facility and the 

other simply to file the additional antenna. 

 

2. Since the arrangement of issuing identical certification numbers, only apply for the case like filling a petty 

modification only, such as additional antenna filling, etc., so if in case of J52 revoking is involved, this will not be 

considered as a petty modification and new numbers will be issued. 

 

3. When you apply for both changes like above, you only be charged the fee for additional antenna filling. The 

other fee (revoking J52) will not be charged.        
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FAQ 
Q1:Can we still sell the J52 approved product after June 01, 2008?  Also, is it possible to use after this date? 

A1:Yes, you can still sell and use the J52 approved product and the product approved including J52 even after 

June 01, 2008, however, if you want to apply additional antenna filling, etc. for J52, it has to be done before 

May 01, 2008. 

 

Q2:What is FWUG in this chart mean? 

A2:This is the abbreviation of Firm Ware Up-Grading and it is available for getting W52 approval by rewriting 

the software since May 16, 2005. You can get W52 approval by using this FWUG method through Internet, etc. 

on existing J52 equipment  

 

Q3:What is the last date we can offer the FWUG of J52?  

A3:The last date will be May 31, 2008. Those who are providing the FWUG service trough Internet should finish 

the service by May 31, 2008. 

 

Q4:How does this affect to the fees in each category when you apply the modification of the product including 

J52 function? 

A4: According to the usual pricing structure under old application appendix chart 3, the modification affecting 

frequency changes will be required to be tested again, but not in this case.  Since revoking J52 frequency is 

based on the change regarding radio law, it will be handled as old application appendix chart 2, so no testing is 

required for this case. 


