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The electronic display of certification number(s) 
has been enforced since April 28, 2010 

 

With the announcement No. 58 and 59 from MIC (Ministry of Internal Affairs and 
Communications) on April 28, 2010, the electronic display of a certification number(s) and 
marks (hereafter called “ID indication”) have been enforced. 
 
Until now, the ID indication had to be affixed on an easily recognized section of the Specified 
Radio Equipment. However, in accordance with the ordinance change, it is now possible to 
display the ID indication on the screen. 
 

1．GITEKI Mark  

2．Certification Number 003WWA******  ACD10****003   

3． R   T  Mark 

4．Warning notice such as “Indoor use only” 

 

  

 R  003XYA****** 

003MWA****** 

 T  AD10****003 
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FAQ 
 
Q1：Is the ID indication on the display required all the time? 
A1：NO, if it is able to display clearly on the screen of specific radio equipment by specific 

operation. Please attach the document which mentions the specific operation method 
along with the specific radio equipment, or explain in other appropriate ways. 

 
Q2：The GITEKI mark cannot be identified clearly when its diameter is set 5mm (3mm when 

the volume of equipment is 100cc or less) due to the resolution of a screen. Is that 
acceptable? 

A2：As it is set in the Rules Concerning the Technical Conditions Compliance Approval for 
Terminal Equipment Article 10-1-2, Article 22-1-2 and the Ordinance Concerning 
Technical Regulations Conformity Certification of Specified Radio Equipment Article 
8-1-2 and Article 20-1-2, the ID indication must be clearly displayed. If the GITEKI mark 
cannot be identified, the size shall be enlarged and clearly identified. 

 
Q3：Is it acceptable to use the electronic display to the approved equipment? 

Is any procedure required for that? 
A3：Yes. It’s acceptable. 

It’s unnecessary to do anything for that. 
 

Q4: We are selling approved module-type radio equipment for computers. 
However, it is difficult to display the GITEKI mark since radio equipment itself is very 
small.  Is it acceptable to use this electronic display showing the GITEKI mark with the 
computer monitor which the module is installed in? 

A4: No. It is not acceptable in accordance with this time of the ordinance change. 
Unless the approved radio equipment itself is not originally furnished with a monitor 
display feature, you are not eligible to use the electronic display of the PC monitor 
instead. 


